Teknisk ordbog

Der er 6 definerede ord i denne tekniske ordbog.
Alle A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Term Definition
Mediemanager

En mediemanager er et mindre system indbygget i CMS-systemet, som styrer alle ens billeder, animationer, PDF’er, lyde, videoer mm. Det er også muligt fx at uploade, flytte, slette, se størrelser og omdøbe filerne.

Migrering

En migrering indebærer at flytte systemet fra en version til en nyere version, eller et helt andet system. En migrering kan være nødvendig, hvis der så store forskelle mellem to versioner at det ikke blot kan opdateres. Derfor er en migrering en langt større opgave end en opdatering. Opdateringer er rettelser til de versioner, man migrerer imellem. Derfor er migreringer nødvendige engang imellem for at kunne holde sig opdateret.

Miro Corporation

Miro Corporation er et australsk firma, der er trademark-indehaverne af navnet Mambo, og dem der i sin tid startede Mambo CMS som et open source projekt. Det var dette projekt Joomla udsprang af.

Mock-up

Et "Mock-up" er en skitse, der frem for alt har til formål at vise, hvad man har i tankerne, men også er med til at klarlægge, hvor prioriteterne ligger. Et mock-up kan svinge meget i detaljegrad, og man kan have mere end et. Se også wireframes, som er en konkret mock-up metode.

Moduler

Joomla moduler er en mindre tilføjelse til et CMS-systems funktionalitet, som er i stand til at vise resultater og databaseudtræk fra fx komponenter. Moduler kan placeres rundt om på hjemmesiden og vises på forskellige tidspunkter. Man kan nøjes med at vise dem, hvor og hvornår de er relevante, for at give et mere overskueligt og hjælpende website. Toolmaster.dk tilbyder udvikling af Joomla moduler.

MySQL

MySQL er verdens førende open source database. Det er en simpel, men meget kraftig database, som er specielt velegnet til web grundet dens lille størrelse og mange styrker/funktioner. Den bruges af ca. 80 % af alle webhoteller.

Åbningstider

Ring på telefon 2623 5224 inden for følgende tidsrum:

Mandag-Fredag: 09.00 til 16.00
Weekend: Lukket

Eller skriv os en e-mail på: 
info@toolmaster.dk

Om Toolmaster.dk

Toolmaster.dk er et Full-Service Joomla CMS webbureau med over 18 års erfaring.
Vi ligger i København. Vi blev etableret i 2004 og har arbejdet med Joomla CMS fra starten.
Vi tilbyder stort set alt inden for webløsninger, webshops og online markedsføring.

Vi støtter

Sponsor af den årlige danske
Er også med i selve bestyrelsen.