Teknisk ordbog

Der er 5 definerede ord i denne tekniske ordbog.
Alle A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Term Definition
Responsivt

Responsivt design er meget moderne. Det dækker over en hjemmeside som skalerer indhold, ændrer udseende og indholdsplaceringer alt efter hvilken enhed (fx PC og mobiltelefon) og skærmopløsning, der ser den. Man kan sige, at et responsivt design/template er mange designs i ét. Responsivt design bruges oftest i forbindelse med hjemmesider, der skal vises flot på mobiltelefoner og tablets. I de fleste tilfælde er responsivt design dog stærkt unødvendigt, da man kan nøjes med at have en skalerbar template til mobile enheder. Et skalerbart design er billigere at implementere end et responsivt design. Toolmaster.dk tilbyder webdesign og templates.

REST

REST, også kaldt RESTful, er fremtiden inden for webdataoverførsel. REST står for ”Representational State Transfer” og erstatter det gamle SOAP. REST giver muligheden for nemt at sende rå data enten fra eller til din hjemmeside til/fra en anden. Dette gøres via DOM-objekter typisk i form af JSON. Man kan fx opsætte en REST-service og via den trække data ud af sin database med henblik på eksport til fx en mobiltelefonapp eller en anden hjemmeside. Det smarte er, at indholdet yderligere kan trækkes ud i forskellige formater som fx JSON, CSV, XML, KML mm. alt efter modtagers behov. Man kan også begrænse adgangen samt lave et API, som tillader, at man ændrer ting i databasen. Toolmaster.dk tilbyder opsætning af avancerede REST-services.

RGB

"RGB" er et farveskema i hvilket rødt, grønt og blåt lys kombineres på forskellige måder for at skabe andre farver. RGB bruges til at definere farver på computerskærme.

ROI

ROI er en forkortelse for "Return On Investment". ROI betyder som antydet, hvor meget afkast en investering returnerer, eller sagt på en anden måde - er det investeringen værd?

RSS

"Really Simple Syndication" (RSS) er en måde at få bragt nyheder, artikler og anden tekst fra en hjemmeside til fx en anden hjemmeside, browser toolbar eller et program som Outlook, i næsten real-time (via XML). Der findes andre metoder end RSS for at få samme resultat, men de kendes alle under navnet "feeds".

Åbningstider

Ring på telefon 2623 5224 inden for følgende tidsrum:

Mandag-Fredag: 09.00 til 16.00
Weekend: Lukket

Eller skriv os en e-mail på: 
info@toolmaster.dk

Om Toolmaster.dk

Toolmaster.dk er et Full-Service Joomla CMS webbureau med over 18 års erfaring.
Vi ligger i København. Vi blev etableret i 2004 og har arbejdet med Joomla CMS fra starten.
Vi tilbyder stort set alt inden for webløsninger, webshops og online markedsføring.

Vi støtter

Sponsor af den årlige danske
Er også med i selve bestyrelsen.