Teknisk ordbog

Der er 9 definerede ord i denne tekniske ordbog.
Alle A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Term Definition
PageAge

De fleste søgemaskiner bruger "PageAge" (hjemmesidens registrerede alder via søgemaskineoptimering) som en vigtig faktor i deres bedømmelse af sidens prioritet og derved dens placering i søgeresultatet. Det er derfor meget vigtigt at få startet denne "tæller" via søgemaskineoptimering for ikke at miste op til flere års anciennitet i forhold til sine konkurrenter!

PageRank

"PageRank" er et relativt nyt begreb, som siger noget om ens placering og prioritet hos søgemaskinen Google. Alle sider bliver inddelt i grupper fra 0 til 10 (hvor 10 er bedst). Det hele handler om at blive fundet, og bedst er det at blive vist på side 1 af søgeresultaterne.

PBS

Navnet "PBS" dækker over "Payment Business Services", og er den danske udbyder af de fleste elektroniske betalingsmetoder som fx Dankort, eDankort og de internationale betalingskort MasterCard, Maestro, Visa, Visa Elektron og JCB. PBS går nu under navnet NETS.

PHP

"Hypertext Preprocessor" (PHP) er et dynamisk web-programmeringssprog (som fx ASP), der kan kombineres med det statisk HTML sprog for at skabe de bedste, flotteste og interaktive hjemmesider. PHP er et kompliceret sprog, mens fx det meget simple HTML-sprog kun kan vise ting. Med andre ord har PHP brug for HTML for at vise noget, mens HTML ikke kan bruges til noget, uden at PHP har genereret et resultat, der skal vises.

PhpMyAdmin

PhpMyAdmin er et open source websystem til at styre MySQL databaser med. Langt størstedelen af alle webhoteller har dette værktøj installeret, så deres kunder kan bruge det til at styre deres databaser med. Databaster bruges bl.a. til CMS-systemer (fx Joomla).

Plugins

Joomla plugins er en intelligent kodestump, som bliver udført som det sidste, lige før en side vises til brugeren af hjemmesiden. De kan have mange formål som fx at ændre e-mailadresser til egentlige links, eller ændre alle ord som fx ”plugins”, til at man kan få denne beskrivelse frem ved ”mouse-over”. Toolmaster.dk tilbyder udvikling af Joomla plugins.

PMS

"Project Management System" (PMS) er et andet navn for Groupware. Et Groupware er et web-system, der gør det muligt at samarbejde over internettet/intranet via en internetbrowser. Man kan fx dele filer, håndtere og diskutere projekter og opgaver, tildele personer ansvarsområder, danne overblik, håndtere kontaktoplysninger og kalender/aftaler og meget mere.

PPC

"PPC" står for "pay-per-click", og er relateret til fx Google AdWords. Dette betyder kort fortalt, at man kun betaler for de gange en potentiel kunde, der har søgt på dine søgeord, ser din hjemmeside.

PSD

En PSD-fil er en filtype (.psd). Det er et grafisk filformat som hører til Photoshop og andre Adobe programmer. PSD-filer har den fordel, at det kan indeholde lag (layers), som kan slås fra og til. Man laver ofte hjemmeside templatedesign i PSD-filer.

Åbningstider

Ring på telefon 2623 5224 inden for følgende tidsrum:

Mandag-Fredag: 09.00 til 16.00
Weekend: Lukket

Eller skriv os en e-mail på: 
info@toolmaster.dk

Om Toolmaster.dk

Toolmaster.dk er et Full-Service Joomla CMS webbureau med over 18 års erfaring.
Vi ligger i København. Vi blev etableret i 2004 og har arbejdet med Joomla CMS fra starten.
Vi tilbyder stort set alt inden for webløsninger, webshops og online markedsføring.

Vi støtter

Sponsor af den årlige danske
Er også med i selve bestyrelsen.